Jim Taihuttu maakt film ‘HARDCORE NEVER DIES’

01-02-2023
Na ‘De Oost’ en ‘Wolf’ komt schrijver-regisseur Jim Taihuttu met een nieuwe film. Dit keer in de hoofdrol: gabbers. “Een liefdevolle vertelling van de opkomst van de gabbercultuur.”

Succesvolle carrières lanceren dat kan Jim Taihuttu wel. Hij is bekend van internationaal dj-duo Yellow Claw en sinds jaren ook schrijver-regisseur.
Zo maakte hij de film Wolf met in de hoofdrol Marwan Kenzari. Ook stond hij onlangs in het middelpunt van de belangstelling met zijn nieuwste film De Oost, een Nederlandse film over de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog.

Jim Taihuttu

New AMS Film Company en Jim Taihuttu hebben de handen ineen geslagen om dit nieuwe project waar te maken. Volgens hen is Hardcore Never Dies, zoals de film gaat heten, een “rauwe, maar liefdevolle vertelling van de opkomst van de gabbercultuur halverwege de jaren 90.” De opnames zijn inmiddels in 2023 van start gaan.

PLOT

De film volgt het pad van een jonge student die volledig opgaat in de opbloeiende dancescene in Rotterdam. Een van de hoofdrollen in de film Hardcore Never Dies zal worden vertolkt door Jim Deddes. De acteur speelde eerder rollen in ‘Mocro Maffia’ en ‘De Oost’.

SUBCULTUUR

In Hardcore Never Dies komen Jim’s liefde voor film en dancemuziek samen. “Toen ik tiener was en opgroeide in Noord-Limburg was ik enorm gefascineerd door de steeds groter wordende groep gabbers op mijn middelbare school. Al die kale koppen, allemaal dezelfde trainingspakken, die Nike Air Maxies. Het had iets onheilspellends, maar ik voelde me er tegelijkertijd ook door aangetrokken.

De bijna onvoorwaardelijke broederschap, maar ook het feit dat de gabbercultuur liet zien dat het mogelijk was om vanuit Nederland de wereld te bestormen én zelf een nieuw hoofdstuk te schrijven in de muziekgeschiedenis,” zegt hij. Jim stelt dat “gabber misschien wel de enige echte oorspronkelijk Nederlandse subcultuur is met geheel eigen kleding, muziek en dansstijl. Hardcore Never Dies moet daar een ode aan zijn.”